top
Πακέτα Προσφορών Κόνιτσα

Online Κρατήσεις

Άφιξη:
Αναχώρηση:

Language Selection

GreekEnglish (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)Italian - Italy

Πληροφορίες

Grand Hotel Dentro
Κόνιτσα Ιωαννίνων
MH.T.E.:0622K013A0013201
Τηλ: +30 26550 29365
Fax: +30 26550 29366

Κιν: +30 6945 950011
Υπευθ.: Μουρεχίδης Χρήστος
info@grandhoteldentro.gr
ghd@hotmail.gr

Πιστοποίηση

q label

Ξενοδοχείο Grand Hotel Dentro στην Κόνιτσα

Μαστοροχώρια

Τα Μαστοροχώρια εκτείνονται στο βόρειο τμήμα του Νομού Ιωαννίνων και καταλαμβάνουν έκταση 271.160 στρεμμάτων που αντιπροσωπεύει ποσοστό 5% περίπου των συνολικών εκτάσεων του Νομού Ιωαννίνων και το 35% της ευρύτερης περιφέρειας Κόνιτσας. Χτισμένα δεξιά και αριστερά του Σαραντάπoρου ποταμού φτάνουν μέχρι τις παρυφές του Γράμμου, στα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα.
Ο συνδυασμός της ποικιλομορφίας του ανάγλυφου, των ιδιαίτερων γεωλογικών σχηματισμών, του ποταμού Σαραντάπορου με τα παρακλάδια του Βουρμπιανίτικο, Πιστίλιαπη και Λουψιώτικο (Ντιβοϊκα - Λυγερή) δημιουργεί πολύ ενδιαφέροντα φυσικά τοπία με περιορισμένη ανθρώπινη παρουσία. Πολλά τα ενδιαφέροντα τοπία και τα ιστορικά αρχιτεκτονικά στοιχεία για τον επισκέπτη. Η εξερεύνηση των μικροτοπίων στα δάση, την υποαλπική ζώνη και τους ποταμούς, η αναζήτηση παλιών εγκαταλειμένων ή κατεστραμμένων χωριών δίνουν πάντα πληροφορίες για τη φύση, την ιστορία της περιοχής και αξέχαστες εμπειρίες για τον επισκέπτη.

Πέτρινα σπίτια, μια πλατεία μοναδικής ομορφιάς με βρύση (1903) στα θεμέλια του κοινοτικού γραφείου, η εκκλησία της Αγίας Παρασκευής (1930) και το πετρόχτιστο σχολείο (1927) είναι αξιοπρόσεχτα δείγματα της ντόπιας αρχιτεκτονικής παράδοσης. Την εικόνα συμπληρώνουν το παλιό εξωκκλήσι του Αγίου Αθανασίου στις άκρες του πάνω μαχαλά και η Κοίμηση της Θεοτόκου (1902) στην είσοδο του χωριού. Πρόκειται για εξαιρετικές κατασκευές με αγιογραφικό διάκοσμο.


Οι πιο ενδιαφέρουσες περιοχές για τον επισκέπτη είναι:
Αρένες

Η ενότητα Πάνω και Κάτω Αρένες και το διπλανό Μπουχέτσι (εντυπωσιακοί ορεινοί όγκοι με κάθετες ορθοπλαγιές που ξεχωρίζουν πάνω από ώριμα δάση οξυάς) - Λίμνη Μουτσάλα και Βρύση Τριακοσάρα. Η περιοχή αυτή αποτελεί ήδη πόλο έλξης μεγάλου αριθμού επισκεπτών. Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι εγκαταλειμένοι οικισμοί της Θεοτόκου, της Ζέρμας της Λυκόραχης και της Πιστίλιαπης.
Το Αλπικό του Γράμμου

Το γυμνό από δενδρώδη βλάστηση αλπικό τοπίο, είναι ένα από τα μοναδικά και σε τόσο μεγάλη έκταση στη χώρα μας. Το ανάγλυφο είναι αρκετά πολύπλοκο, άλλοτε με ήπιες και άλλοτε με απότομες κλίσεις, διάστικτο με αγριολούλουδα και τρεχούμενα νερά σε βραχώδεις σχηματισμούς. Η διάσχιση του βουνού από την Αετομηλίτσα ή το Πληκάτι προς το χωριό Γράμμος η διαδρομή προς την αλπική λίμνη του Γράμμου και την κορυφή καθώς και το ανέβασμα από το Κεφαλοχώρι προς την παλιά Λυκόραχη και τις Αρένες αποτελούν τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές για τους ορειβάτες και πεζοπόρους. Η θέα από πολλές κορυφές είναι εντυπωσιακή.
Κάμενικ - Γκόλιο - Βαρτζιομπάν - Μπάντρα - Στενό

Βουνά και τοποθεσίες γνωστά από την περίοδο του εμφυλίου και τη γειτονία με τα ατμούχα λουτρά του Αμάραντου (Ίσβορος). Δασωμένα στις παρυφές με κωνοφόρα και φυλλοβόλα, με μεγάλη ποικιλότητα χλωρίδας, η οποία δημιουργεί ανεπανάληπτη ποικιλομορφία χρωμάτων και μορφών στο τοπίο.
Γύφτισα

Εντυπωσιακό βουνό με απόκρημνους βραχώδεις σχηματισμούς που κατεβαίνουν ως το Σαραντάπορο ποταμό. Η εναλλαγή μεταξύ μαύρης πεύκης και οξυάς καθώς και η άπλετη θέα προς τις γύρω κορυφές και το γειτονικό και πάντα χιονισμένο Σμόλιγκα δίνουν μια ανεπανάληπτη εικόνα.

 
top