top
Πακέτα Προσφορών Κόνιτσα

Online Κρατήσεις

Άφιξη:
Αναχώρηση:

Language Selection

GreekEnglish (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)Italian - Italy

Πληροφορίες

Grand Hotel Dentro
Κόνιτσα Ιωαννίνων
MH.T.E.:0622K013A0013201
Τηλ: +30 26550 29365
Fax: +30 26550 29366

Κιν: +30 6945 950011
Υπευθ.: Μουρεχίδης Χρήστος
info@grandhoteldentro.gr
ghd@hotmail.gr

Πιστοποίηση

q label

Ξενοδοχείο Grand Hotel Dentro στην Κόνιτσα

Κόνιτσα

 

Κόνιτσα, πρωτεύουσα του Δήμου Κονίτσης, είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στα βόρεια του νομού Ιωαννίνων. ΚόνιτσαΧτισμένη αμφιθεατρικά στο βουνό Γιμνάδι, επισκοπεί την γόνιμη πεδιάδα που βρέχεται από τρία διάσημα ποτάμια: τον Αώο, τον Βοϊδομάτη και τον Σαραντάπορο. Σύμβολό της είναι ένα μοναδικό δημιούργημα του μάστορα της πέτρας Ζιώγα Φρόντζο. Είναι μια παραδοσιακή γέφυρα που ξεπροβάλλει λίγο πρίν ο επισκέπτης μπεί στην μικρή πόλη. Επιπλέον είναι μία από τις πιο μεγάλες μονότοξες πέτρινες γέφυρες που υπάρχουν στα βαλκάνια και αντιπροσωπεύει ένα αριστούργημα εκείνης της εποχής που χτίστηκε (1823-1871).
Κανείς δεν έχει αντιληφθεί πόσο κοντά είναι η Δρακόλιμνη Σμόλικα Κόνιτσα στα διάσημα Ζαγοροχώρια και πόσο διαφορετική και αποκαλυπτική είναι η οπτική της περιοχής από εκεί. Η Κόνιτσα μπορεί να θεωρηθεί ώς ένα από τα κέντρα της Ηπείρου σχετικά με "extreme" δραστηριότητες όπως καγιάκ, rafting, παραπέντε κτλ. Έχει ομορφίες που είναι προσεκτικά κρυμμένες και περιμένουν από τον επισκέπτη να τις αποκαλύψει.

Ίσως μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά η Χαράδρα Αώου Κόνιτσα εστιάζει το ενδιαφέρον όλων αυτών που αναζητούν την περιπέτεια. Η περιοχή είναι προικισμένη και προσφέρει πολλές επιλογές για αρχάριους αλλά και για έμπειρους κυνηγούς της περιπέτειας. Η πρώτη και ευκολότερη δραστηριότητα που μπορεί να κάνει κάποιος είναι απλώς να πάει για περπάτημα. Δύο από τις πιο ενδιαφέρουσες διαδρομές βρίσκονται δίπλα ακριβώς στα δύο ποτάμια. Κάθως ο επισκέπτης ακολουθεί την διαδρομή που είναι αντίθετη στην ροή του ποταμού Αώου, μετά απο περίπου 1,5 ώρες φτάνει στην Μονή Στομίου. Η θέα από εκείνο το σημείο σου κόβει την ανάσα.

Η άλλη διαδρομή στον Βοϊδομάτη είναι πιο εύκολη Γέφυρα Αώουαλλά και πιο συναρπαστική καθώς ξεκινά από το πέτρινο γεφύρι της Κλειδωνιάς και καταλήγει στο μοναστήρι της Παναγιάς Σπηλιότισσας, στο δρόμο που ενώνει την Αρίστη και το Πάπιγκο. Η ίδια διαδρομή μπορεί να ακολουθηθεί και αντίστροφα με την βοήθεια μιας φουσκωτής βάρκας.
Ό Αώος εξυπηρετεί εκείνους που είναι καλοί γνώστες του καγιάκ καθώς θεωρείται από τις πιο δύσκολες διαδρομές. Γέφυρα ΒοιδομάτηΓια αυτόν τον λόγο συγκεντρώνονται έμπειροι "kayakers" από όλο τον κόσμο στα αφρισμένα του νερά. Μία από τις πίο καλές πίστες για αλεξίπτωτα βουνού (παραπέντε) βρίσκεται πάνω ακριβώς από την Κόνιτσα στον λόφο του Προφήτη Ηλία. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ο ουρανός της Κόνιτσας να είναι γεμάτος από πολλές πολύχρωμες κουκίδες που αιωρούνται, όταν φυσικά ο καιρός το επιτρέπει. Επιπλέον, δεν πρέπει να παραλήψουμε ότι στην ίδια περιοχή υπάρχουν πολλές εξαιρετικές διαδρομές για ποδήλατα βουνού και ορειβασία.

Η Κόνιτσα, χτισμένη αμφιθεατρικά στην αγγαλιά του Προφήτη Ηλία, ακολουθεί την Ηπειρώτικη αρχιτεκτονική της πέτρας. Ο επισκέπτης καθώς ανεβαίνει στην Άνω Κόνιτσα μπορεί να θαυμάσει τα επιβλητικά πέτρινα σπίτια που χτίστικαν στην περίοδο της Τουρκοκρατίας. Ένα από τα "κοσμήματα" της Κόνιτσας, είναι το σπίτι της Χάμκως, της μητέρας του Αλή Πασά. Η εκκλησία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το κέντρο της μικρής πόλης. Δίπλα στην εκκλησία βρίσκεται το άγαλμα του Μητροπολίτη Σεβαστιανού (+1994).

 
top